La Bandera Blava 2021-22 ja oneja al Club Nàutic Cambrils

Premsa Club Nàutic

, -, ¡, Destacats, Port

El CNCB llueix per desè any consecutiu el distintiu Bandera Blava que atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a Espanya. El guardó, reconegut a escala internacional, premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis; així com la informació i l’atenció a l’educació ambiental.

L’esforç i el treball constant dia a dia han fet que un any més el Club Nàutic Cambrils es vegi recompensat amb la Bandera Blava. El CNCB aconsegueix la Bandera Blava un any més, i ja en són 10 consecutius. La primera li va ser atorgada en 2004 i des de llavors només en tres ocasions no s’ha revalidat a causa d’obres. Mantenir la Bandera Blava aquest 2021 ha estat tot un repte tenint en compte les fortes mesures de seguretat arran de la situació generada pel Covid19, especialment a l’estiu amb l’increment d’usuaris al Club.

La FEE anunciava el passat mes de maig els 22 ports esportius destinataris de les banderes i aquest 15 de juliol ha fet entrega dels distintius en un acte celebrat al Club Nàutic l’Ampolla i presidit pel vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Ell ha estat l’encarregat de lliurar els guardons i ha ressaltat que cal “avançar en la descarbonització de la mobilitat marítima i aèria i en la digitalització dels ports”. En l’àmbit concret dels ports, Puigneró ha destacat que caldrà treballar la descarbonització mitjançant “l’electrificació en terra, la millora dels punts de càrrega de vehicles elèctrics en els ports o la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els sostres dels edificis portuaris”.

Catalunya se situa com a capdavantera a tota Espanya amb 22 ports guardonats A les comarques de Tarragona, a més del Club Nàutic Cambrils, han rebut la Bandera Blava els ports de Segur de Calafell, Salou i l’Hospitalet de l’Infant. A les Terres de l’Ebre, la llueixen també els ports de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. A la resta de Catalunya, hi ha vuit ports distingits a les comarques de Girona i 8 més a les de Barcelona. Bandera Blava és, prioritàriament, un Programa d’Educació per a la Sostenibilitat que busca l’equilibri entre la dimensió econòmica, ecològica i social d’un turisme sostenible i per al desenvolupament.

Facebook Comments

Deixa un comentari