PERFIL DE: Món Cañellas, “He passat la meva vida al voltant de la vela i del Club”

Món Cañellas, 23 anys i regatista del CNCB, ha viscut tota la seva vida al voltant del món de la vela i del Club. Amb poc més de 8 anys ja estava al damunt d’un optimist fins als 15, quan va saltar a Làser 4.7, Radial i Standard. Els entrenaments, els amics i les instal·lacions del CNCB han creat un 360 al voltant de la seva vida on, abans o després, tot torna a començar per sentir-se com a casa.

Tot i que li agrada passar desapercebut, reconeix que els canvis d’entrenador que ha tingut durant la seva etapa esportiva l’han ajudat a créixer personalment i en l’àmbit esportiu. “Gràcies a una retirada que vam fer al Garraf amb un grup reduït d’amics he après a controlar millor les emocions i el control que tinc del meu cap”. Aprendre a meditar i a ser conscient del que vivia a cada moment l’han ajudat a evolucionar, assegura.

Així i després d’anys d’entrenaments, sacrificis, esforços i superar mil adversitats l’any 2015 toca el cel amb el Subcampionat del Món U21 de Làser Radial a Dinamarca. Aquell mateix any i rodejat del seu equip més proper s’emporta el Campionat d’España de Làser Radial. Els èxits segueixen l’any 2018 amb el Subcampionat d’España de Làser Standard celebrat a Canàries. “Al final tot es converteix en una manera de viure, sempre pensant amb una nova regata, entrenaments…” assegura amb la mirada posada al Port de Cambrils i seguint les entrades i sortides de les embarcacions.

L’experiència esportiva més important d’enguany passa per la participació en la 38a edició de la Copa del Rey a Palma de Mallorca amb el Món de l’Ona II amb set regatistes més del CNCB. “El que hem viscut les darreres setmanes ha estat fantàstic, hem après en majúscules. Sempre et queda el “cuquet” de tornar a viure una experiència així”. Tot i que es van arribar a col·locar en 6a posició a general poc després del tret de sortida, a mesura que la competició avançava es van situar a la taula mitja de la classificació. De cara la temporada vinent, assegura que el cos i el cap necessiten una pausa i, tot i que no descarta participar en alguna regata, l’objectiu passa per tenir noves sensacions i experiències professionals relacionades amb el món de l’esport.

Facebook Comments

Deixa un comentari