La venda d’embarcacions ha crescut un 57,6% durant el mes de setembre a Catalunya

Segons dades de la Direcció General de la Marina Mercant, durant el mes de setembre de 2020 es van matricular un 57,6% més embarcacions a Catalunya. També ha augmentat la xifra en l’Estat, on ha augmentat un 29,3%. S’ha de tenir en compte que des d’inicis d’any, la matriculació d’embarcacions en el conjunt de l’Estat havia disminuït un -13,1% (passant de 5.435 a 4.723 embarcacions matriculades), un descens més accentuat a Catalunya, que ha estat del -28,7% (de 1.055 a 752 matriculacions).

La compravenda d’embarcacions de segona mà s’ha vist disminuïda significativament en el període de gener a setembre d’enguany. En el conjunt de l’Estat ha caigut un -21% i a Catalunya un -22,2%, tot i que s’espera que es recuperi en els pròxims mesos.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics, Jordi Senties, valora aquests números amb prudència, la que considera que el marcat “ha crescut amb molta intensitat, però no suficient per a compensar els mesos previs de confinament”.

Facebook Comments

Deixa un comentari