Els millors moments del 2017

Premsa Club Nàutic

, -, ¡

A pocs dies que finalitzi l’any volem fer un recorregut pels principals esdeveniments del nostre Club durant aquest any 2017. Un any que ha estat ple d’activitats nàutiques, de regates, fires, actes socials o concursos de pesca, entre d’altres, però també de grans reptes que seguiran el proper any que iniciarem amb molta energia i grans dosis de motivació. Des del Club treballem perquè el proper any puguem seguir celebrant i gaudint de la passió per la nàutica.

L’any va començar amb la presentació el mes de febrer del projecte Spanish Impulse, que competiria a la Red Bull Youth America’s Cup i que es celebraria el mes de juny a Bermuda amb la participació del regatista del Club, Jordi Xammar.
A l’abril volem recordar també els excel•lents resultats dels nostres regatistes al Campionat de Catalunya de Làser 4.7 que es va celebrar al Club Nàutic del Masnou i on es van aconseguir els tres títols en joc. Bea Muro es va proclamar Campiona de Catalunya i Campiona femenina. Marcelo Cairo, per la seva banda, Campió Juvenil sub 19 i Sergi Sevil, Campió Sub 16.

Al mes de maig, i conjuntament amb col•laboració d’Hermanos Guasch, es va organitzar el 1r Selective Barracuda Tour de la Costa Daurada. Un torneig de pesca en un ambient molt familiar.

En aquest mateix mes també es va celebrar la Regata Nocturna Metromar, que arribava a l’onzena edició. Una edició especial, que va patir una reconversió absoluta, i és que per primera vegada a Espanya es va celebrar una regata de vela de creuer per equips partint de dos clubs diferents. Les sortides van ser des de Cambrils i Benicarló. Hi van participar 40 vaixells que van recórrer 40,5 milles de nit.

Al mes de maig Cambrils va acollir la tradicional regata Cambrils a Bon Port on hi van prendre part 150 regatistes que van competir aquest en la categoria Optimist G1 i G2. El mes de maig també és el mes de la Fira Marítima de la Costa Daurada. Enguany el Club va celebrar-ne la desena edició.

El mes de juny va començar l’activitat frenètica de l’estiu al nostre Club. Es va inaugurar la temporada de la Base Nàutica amb una afluència de 3360 persones durant l’estiu, el Casal de Mar i els cursos d’estiu (estades nàutiques, cursos de vela o windsurf, entre d’altres). Aquest any han passat per aquestes activitats 786 nens i nenes.

El mes de juny també va finalitzar la Red Bull Youth America’s Cup amb un meritori sisè lloc d’un total de dotze embarcacions per l’equip de regates del Club Nàutic Cambrils Spanish Impulse by Iberostar, sens dubte una gran actuació del jove equip.
Durant el mes de juliol el CN Cambrils va prendre part a la Copa del Rei MAPFRE, celebrada a Palma de Mallorca de la ma de l’equip Latinia Youth Sailing, amb el patrocini de l’empresa de software Latinia i integrat per Món Cañellas, com a patró, Álvaro Garcia, Arnau Guillemat, Míriam Oliva i Pep Nogués.

Al mes de setembre es va donar el tret de sortida als concursos de pesca. El primer en celebrar-se va ser el Concurs Interclubs de Curricà Coster que enguany va arribar a la cinquena edició. Hi van participar 13 embarcacions i l’embarcació Nou Nereo, del Club Nàutic de Tarragona, va ser-ne la guanyadora.

Uns dies després el Club va acollir el Concurs de Pesca del Bonítol 7è Trofeu Portman Nàutic que va guanyar l’embarcació Eldana22, de Lutz Foerster, de L’Hospitalet de l’Infant.

El Club va tancar el mes de setembre amb la celebració de la XI Regata Cambrils a Bon Port, que un any més va reunir els millors regatistes catalans de les categories de Làser 4.7, 420, Làser Radial i 29er. En aquesta nova edició, va créixer la participació respecte a anteriors edicions i prop de 140 regatistes vinguts de diferents ports catalans hi van prendre part. El pòdium absolut del Trofeu Cambrils a Bon Port va ser per Marcelo Cairo, seguit de Leandre Garcia, els dos del Club Nàutic Cambrils.

L’octubre s’iniciava amb la sortida de la regata Mini Transat La Boulangère des de la Rochelle on més de 85 regatistes van navegar en solitari més de 4.050 milles nàutiques en només dues etapes. Van participar en aquesta aventura el Guillermo Cañardo i el Marc Miró, dos regatistes del Club Nàutic Cambrils. El mes de novembre i després de gairebé dos mesos navegant aconseguien creuar la línea d’arribada i completar així una de les regates estrella de l’any.

El mes d’octubre també va ser important per un dels regatistes estrella de l’any del Club. Marcelo Cairo, es va proclamar campió d’Europa sub 21 de Làser Radial masculí en un campionat disputat al Barcelona International Sailing Center i on hi han participat més de 333 regatistes provinents de 58 països.

Vam tancar el mes d’octubre amb la celebració de la tradicional regata de Los Roques – VII Trofeu Hermanos Guasch. Enguany els pòdium va ser per Lluís Jordi Panadès, patró de l’embarcació Moana, del Club Nàutic Cambrils i Fernando García Aragonés amb l’embarcació Arosa del Club Nàutic Hospitalet de l’Infant-Vandellós.

Els bons resultats per Marcelo Cairo van continuar arribant al mes de novembre. El regatista del Club Nàutic Cambrils es va proclamar campió d’Espanya de Làser Radial en l’última prova del campionat que es va celebrar al Club Nàutic s’Arenal de Palma de Mallorca.
També aquest mes es va tancar la temporada de concursos de pesca amb una nova edició del Concurs del Calamar Cheers-Garrote que va guanyar l’embarcació Llobarrete, d’Antonio Anchuela.

I aquest mes hem posat el punt i final a la temporada de regates amb la celebració d’un dels esdeveniments més importants de l’any, el Campionat d’Espanya de Làser Gran Premi Audi Tarracomòbil que el Club organitzava per primera vegada. Tot i que el campionat va estar marcat per la falta de vent, va ser tot un èxit organitzatiu. Hi van participar 187 regatistes vinguts de diferents punts del territori, però també de França, Suïssa i Thailàndia.

Facebook Comments

Deixa un comentari