PERFIL DE: Ricard Castellví, regatista del CNCB “Navego perquè em fa feliç”

En Ricard Castellví, més conegut com a Ricky, s’endinsa en el món de la vela sota la influència del seu pare també regatista, Josep Maria Castellví. Després de passar per Tarragona, arriba al CNCB però l’experiència amb Optimist no li acaba de convèncer i decideix aturar durant un temps la seva relació directa amb el món de la vela. Amb tot, gràcies a l’esforç de l’equip de monitors i staff segueix fent estades nàutiques i no perd mai el vincle amb el Club. Tant és així que un dia surt a navegar amb Làser Master i l’espurna que hi havia dins seu torna a brotar fins avui on, especialment en aquest 2019, no ha deixat d’ocupar pòdiums i primeres posicions en tota classe de campionats.

“Navego perquè em fa feliç”. Sota aquesta premissa entre aquest 2018 i 2019 ha aconseguit resultats com ser el Campió de Catalunya en Làser 4.7;  Campió de la Copa d’España Làser 4.7; 2a posició en la Copa d’España de Làser Radial; 4a posició a l’Europeu Làser 4.7 o la 9a posició a l’Europeu Làser Radial celebrat a Grècia.

Sosté que ha hagut de treballar molt i molt dur per assolir els resultats que sempre ha volgut i tot i que amb prudència i mig somriure, se li escapa que uns Jocs Olímpics són el somni de qualsevol esportista. De cara les noves generacions que es formen a l’Escola de Vela del CNCB afirma que “s’ha de treballar molt i que al final de tot, els resultats surten, tot i que poder no amb la velocitat ni la rapidesa que un voldria”.

Entre els seus referents, Jordi Xammar, Marcelo Cairo i Món Cañellas amb els que comparteix una bona relació personal. Quan mira al futur té el desig ferm de poder dedicar-se a navegar. Fins aleshores, queden al davant hores de gimnàs, cuidar-se i establir prioritats.

Sota una aparença de noi seriós, li encanta el somriure i el benestar amb els amics. Amant de la competició, l’esport li permet desconnectar i focalitzar tota la seva atenció en el que està fent en aquell moment. Després d’una competició o entrenament complicat, afirma que supera amb facilitat el mal dia però que encara té com a repte, millorar el control de les seves emocions. Castellví admet també que bona part dels resultats assolits enguany no haguessin estat possible sense el treball en equip fet a l’Escola de Vela i amb la figura del seu entrenador, l’Alberto Guillén.

Amb tan sols 17 anys, en Ricky és sense cap mena de dubte un dels esportistes a tenir en compte en els anys que vénen. De ben segur que ocuparà desenes de titulars i pòdiums. Temps al temps i com sempre assegura “molta música allà on vagi”.

Facebook Comments

Deixa un comentari