PERFIL DE: Fundació Cruyff “Es va començar fent conèixer l’esport adaptat al territori, i ara ja parlem d’un equip de vela accessible”

L’equip de vela accessible del Club Nàutic Cambrils és la darrera iniciativa d’un projecte que va començar ja fa 3 anys i mig gràcies a la col·laboració de la Fundació Cruyff i el CNCB. Amb aquest acord de col·laboració es promociona l’esport de la vela amb nens i nenes amb discapacitat. Tot començava el maig de 2016 amb les “Jornades de navegació en família”, per seguir amb cursos d’estiu de vela accessible integrada, els batejos de mar en família o les jornades de portes obertes de la Fira Marítima, l’Open Day de la Fundació Cruyff o la festa final de temporada de l’Escola de Vela.

“Ja feia temps que volíem donar noves oportunitats d’esport adaptat als nens i joves de la província de Tarragona, ja que fins el moment no teníem representació, i creiem que era important. I va ser la contractació del nou director esportiu, Pep Subirats, que ens va fer apostar pel CNCB, ja el coneixíem d’altres projectes i ens agradava com treballava, sabíem que era la persona idònia per transmetre els valors de la Fundació dins el Club Nàutic Cambrils, i poder treballar en el projecte de vela inclusiva.” Així ho explica Esther Eroles, Coordinadora de Projectes de la Fundació Cruyff.

L’últim pas s’ha donat aquest passat estiu amb la creació de l’equip de vela accessible i els seus entrenaments (possible també gràcies a la col·laboració amb la Fundació Obra Social La Caixa i el Club Esportiu Alba de Reus). La tripulació està formada per sis regatistes i navega amb raquero.

“S’ha fet molt bona feina, i els passos que s’havien de seguir han estat els correctes en els temps correctes. Es va començar fent conèixer l’esport adaptat al territori, i ara ja parlem d’un equip de vela accessible. Els inicis sempre són difícils però amb treball i constància s’aconsegueixen.”

Esport, integració i respecte són les premisses de la Fundació Cruyff, que des de l’any 1995 es dedica a crear projectes amb els quals faciliten la pràctica de l’esport a nens i nenes amb discapacitat. “Volem un Club inclusiu, on tots els nens tinguin cabuda com a esportistes, volem donar oportunitats, i pensem que al CNCB s’està treballant així.”, afirma Eroles.

Les Jornades de navegació en família són un format per a la pràctica esportiva on pares, mares i fills compartiran l’activitat i gaudiran plegats. Un al·licient que les fa especialment atractives i diferents, ja que impliquen a la família i no a l’escola.

“El de Cambrils és un model que es va crear per donar a conèixer l’activitat d’una forma més atractiva a les famílies, però simplement és una plataforma per donar a conèixer l’activitat, l’objectiu és que els nens i nenes practiquin la vela d’una forma regular com ho pot fer qualsevol persona. La idea que el tastet es faci en família i no a l’escola és perque considerem que, si a l’usuari li agrada i vol continuar, sempre és més fàcil si la vivència l’ha fet amb la família, que no pas si l’ha fet amb l’escola.”

Facebook Comments

Deixa un comentari